Na de zwangerschap

Je bent moeder geworden van het allermooiste kindje van de wereld. Je wilt direct aan de slag om je lijf weer in shape te krijgen. Na maandenlang steeds dikker geworden te zijn, ben je het nu zat met die kilo’s. Ze moeten er weer af want je wilt weer lekker in je vel zitten en je oude vertrouwde kleding weer kunnen aantrekken Maar hoe gaat dat in zijn werk na de zwangerschap?

Ontzwangeren

De meeste vrouwen komen tijdens de zwangerschap zo’n 10 à 12 kilo aan. De baby, het vruchtwater, de placenta en de vruchtvliezen wegen samen ongeveer 5 à 6 kilo. De rest, dus eveneens 5 à 6 kilo, zul je er zelf weer af moeten werken.

Tijdens je zwangerschap heb je ongeveer 1 kilo extra bloed aangemaakt. Maar ook je baarmoeder en je borsten zijn zwaarder geworden en je houdt ontzettend veel vocht vast.

Het is daarom aan te raden om je lichaam ongeveer 6 weken de tijd te geven om te ontzwangeren. Eet hierbij gezond en probeer zo min mogelijk te snoepen. Ga ook langzaam aan weer wat bewegen. Je zult merken dat je weer wat fitter wordt en dat je al een aantal kilo’s vanzelf kwijt raakt.

Neem de tijd

Het duurt maar liefst 6 maanden voor je lichaam weer helemaal normaal kan functioneren. In deze tijd is het ontzettend belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Eet hierbij voldoende en eet gevarieerd. Doe dit als je borstvoeding geeft en ook als je dit niet doet.

En Angelina Jolie of Jennifer Lopez dan?

We kennen sterren als Angelina Jolie en Jennifer Lopez. Hoe kan het dat zij er een maand na hun zwangerschap alweer schitterend, slank en stralend bijlopen?

Dat zijn onvergelijkbare gevallen. Zij hebben persoonlijke assistenten voor alles, een diëtiste, een personal coach, een psycholoog en een eigen kok. Dus ja, dan wil het wel. Het is niet gezond wat zij doen, maar voor hun werk zullen ze wel moeten.

Direct na de zwangerschap is het dus vooral zaak om het lichaam en huid te laten herstellen van de zware inspanningen die het heeft ondergaan. Echter na enige tijd kampen veel vrouwen met het probleem dat ze hoezeer ze ook hun best doen niet meer hun oude figuur terug krijgen. Bij Vitale Di Vita kunnen we door diverse behandelmethodes en lichaamsbehandelingen u weer helpen om uw vaak plaatselijke figuurprobleem weer zoveel mogelijk in zijn oude glorie te herstellen zonder zware diëten of sportprogramma’s.

MENU