Anti-Aging tegen het verouderingsproces

Welke vrouw maar natuurlijk ook man wil er nou niet ouder worden zonder dat dit gepaard gaat met de bijbehorende kenmerken. Door de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen is er een mogelijkheid om deze processen te beïnvloeden. Het antwoordt hierop is Anti-Aging.

Wat is Anti-Aging ?

Anti-Aging is het optimaliseren van het celmetabolisme om de verouderingsprocessen te vertragen of te voorkomen. Er wordt gestreefd de processen die de celhuishouding sturen positief te beïnvloeden. Het verouderingsproces kan men aanzienlijk vertragen door de belangrijkste factoren te optimaliseren. Eén ervan is het herstellen van het hormonaal evenwicht. Met het verouderen vermindert de productie van onze hormonen, gelukkig kan dit in belangrijke mate beïnvloedt worden wanneer tekorten kunnen worden aangevuld. Een tweede belangrijk element is de aanvoer van stoffen die beschadiging van onze cellen tegengaan en de al aangerichte schade kunnen herstellen, via onze voeding of door het innemen van orthomoleculaire voedingssupplementen. Lichaamscellen verouderen en sterven als hun genen aangevallen worden door vrije radicalen. Dit noemt men oxidatieve stress. Het lichaam produceert zelf anti-oxidanten om dit tegen te gaan, echter met de jaren is dit onvoldoende en is het verstandig om deze aan te vullen. Tenslotte zorgen een goede voeding en een goed functionerende darmfunctie ervoor dat de stoffen die ons celmetabolisme nodig heeft, kunnen worden  opgenomen. Men wint aan levenskwaliteit omdat men zich energieker voelt. Dit komt omdat de stofwisseling verbetert, en de spiermassa toeneemt, de slaap dieper wordt en de geestelijke gesteldheid positiever wordt. Dit alles maakt dat men fysiek ook actiever wordt, wat de gezondheid ten goede komt. Op termijn gaan ook bepaalde lichaamsfuncties verbeteren zodat ouderdomsaandoeningen minder kans krijgen en men zich gezonder voelt. Kortom, er is een algemene verbetering van de levenskwaliteit. Met deze veranderingen en onze natuurlijke en veilige behandelmethodes voor het verjongen van de huidstructuur krijgt men een algehele verbetering van het totale lichaam

Behandelmethodes

Dankzij de hedendaagse technologie is het mogelijk om leeftijd gerelateerde processen in een vroeg stadium te ontdekken en te meten. Hierdoor kunnen zij beter worden behandeld, ook preventief. Behalve ons genetisch materiaal hebben voeding, lichaamsbeweging en de geestelijke conditie invloed op de snelheid van het biologische verouderingsproces. Daarnaast is de interactie tussen hormonen, mineralen, vitaminen en enzymen belangrijk maar ook de belasting door interne- en externe toxische factoren. Het eerste doel bij iedere Anti-Aging therapie is te zorgen voor balans in het metabolisme. Wanneer de systemen in het lichaam optimaal functioneren, zal de vitaliteit toenemen. Bij Vitale Di Vita wordt er bij het verouderingsproces zowel naar de binnenkant als ook naar de buitenkant gekeken. Naar mate we ouder worden ontstaan rimpels, pigmentvlekken en vetophopingen op plaatsen waar we dit niet willen. Bij Vitale Di Vita zijn we gespecialiseerd in behandelingen om deze tekenen van het ouder worden tegen te gaan. Hierbij gaan wij net een stapje verder in onze dienstverlening  met onze persoonlijke aanpak en advies op maat.

Voeding

Binnen onze behandelmethodes wordt er veel aandacht besteed aan uw voedingspatroon. Hier licht de kern van een goede anti-aging behandeling. Dagelijks horen wij ” ja, maar ik eet heel gezond hoor” in de praktijk blijkt dit echter erg tegen te vallen. Hierbij is het van belang dat men weet wat gezonde voeding doet binnen het lichaam, welke processen hierdoor verbeterd kunnen worden. En wat nog veel belangrijker is wat de gevolgen zijn bij een langdurig ongezond voedingspatroon.

Terug
MENU