Check je buikvet met een touwtje

Door simpel een touwtje rond je middel te leggen kun je snel en eenvoudig controleren of je te veel aan buikvet hebt.

Hoe moet ik mijn buikvet meten?

Is de omtrek van je buik de helft of minder dan je lengte dan heb je niet te veel buikvet. Is de omtrek meer dan heb je te veel aan buikvet en zit je in de gevarenzone. Als uitgangspunt neem je de plek tussen de onderste rib en het heupbot en je mag je adem of je buik niet inhouden.

Hoe gevaarlijk is buikvet?

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem, maar heb je te veel aan buikvet dan wordt het pas echt gevaarlijk en het kan je jaren van je leven kosten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen met een teveel aan buikvet meer kans maken op kanker, diabetes en hart en vaatziekten. Buikvet is heel actief en er vinden heel veel metabole processen plaats juist in dat buikvet. Wanneer hierdoor een disbalans gaat ontstaan zullen je organen minder goed gaan werken met alle gevolgen van dien.

Buikvet verliezen

Als je buikvet wil verliezen kun je natuurlijk gaan diëten maar dit heeft zelden resultaat. De meeste mensen belanden in het bekende jo-jo effect wat bovendien ook schadelijk voor je lichaam is. je zal hierdoor eerder spierweefsel verliezen dan vetweefsel. Beter is het om je geluk te zoeken in gezonde en verantwoorde voeding en voldoende beweging. Door de juiste voeding zal je bloedsuikerspiegel ook beter in balans zijn en heb je minder hongergevoel. Het is eigenlijk net als met een auto, als je hier de verkeerde brandstof ingooit dan gaat hij ook sputteren. Je kunt naast gezonde voeding en meer beweging ook nog gebruik maken van hulpmiddelen zoals goede orthomoleculaire voedingssupplementen die goed opneembaar zijn door je lichaam. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van speciale behandelmethodes die specifiek het verminderen van buikvet ten doel hebben.

 

Terug
MENU