Medisch specialist: “ De mensheid sterft uit door suiker”

Suiker is voor de gezondheid gevaarlijker dan wijn en sigaretten, aldus reumatoloog Richard Verheesen in het Katholiek Nieuwsblad. Terwijl medicijnen jarenlang getest worden voordat ze op de markt komen, is allerhande zoetigheid zonder tests te verkrijgen in de winkel, zegt de arts.

“Lolly’s, koeken en frisdrank, ze zijn voor iedereen beschikbaar,” vertelt Verheesen. “Die komen in de winkel zonder dat getest is of ze schadelijk zijn voor de gezondheid.” Komt nog bovenop al die verborgen suikers die toegevoegd zijn in veel levensmiddelen.

Suiker vijand nummer 1 voor je gezondheid

Volgens de reumatoloog moeten overheden nu duurzaam ingrijpen, anders sterft de mensheid uit. Er moet een platform komen met artsen, diëtisten en economen die de politiek langdurig adviseert. Dit platform zou met een soort plan moeten komen voor een duurzame toekomst op het gebied van gezondheid en voeding.

Het advies over suikergebruik van de Wereldgezondheidsorganisatie is maximaal vijf suikerklontjes per dag. In een glas cola zitten er al meer. Bijna iedereen, ook kinderen, krijgen dan ook veel te veel suiker binnen.

Suiker verstoord het vol is vol gevoel

“In mijn wachtkamer is ruim 80 procent te dik,” aldus de medisch specialist. “Doordat we zoveel suiker gebruiken, kunnen we de natuurlijke alarmsignalen van ons lichaam niet meer herkennen. We verstoren door suiker ons vol is vol gevoel. Doordat we hier steeds weer doorheen gaan, herkennen we niet meer dat we vol zitten. Zodoende eten we massaal te veel en ook nog eens de verkeerde dingen.”

Op de lange termijn is suiker volgens Verheesen minstens zo funest als roken of wijn. “Vooral omdat het al van kinds af aan wordt gebruikt, dagelijks, een heel leven lang door bijna 100 procent van de bevolking, zonder enige rem op de marketing.” Fabrikanten kunnen ongemerkt hun gang gaan met het produceren van suikerrijk voedsel zonder dat zij gewezen worden op de enorme gezondheidsrisico’s

Terug
MENU