Gezondheid

Gezondheid is een combinatie van verschillende factoren die nauw met elkaar verbonden zijn. Wanneer deze factoren onderling in balans zijn kun je spreken van een optimale gezondheid. In ons dagelijks leven komen we echter met allerlei zaken in aanraking die zowel negatief als positief onze gezondheid kunnen beïnvloeden. In onderstaand schema ziet u de belangrijkste zaken.

              LEEFGEWOONTES                    STRESSHANTERING            BEWEGING

                                                        

              ONTSPANNING                           GEZONDHEID                       VOEDING

 

              ERFELIJKE AANLEG                 SLAAPPATROON                    GEESTELIJK WELZIJN

Wat is jouw gezondheid je waard?

Waarom besteden veel mensen in de praktijk zo weinig aandacht aan hun gezondheid waardoor er  tekorten aan voeding en bouwstoffen in ons dagelijks leef en eet patroon ontstaan. Waarom heeft de helft van de Nederlandse bevolking te maken met matig tot ernstig overgewicht en bijbehorende gezondheidsklachten? De auto en het eigen huis krijgen veelal meer zorg dan ons eigen lichaam. Is dit niet bizar ??? Door ons huidige leefpatroon en het feit dat het overgrote deel van ons eten niet voldoet aan de normen van volwaardige voeding, treden er enorme tekorten op in het menselijk lichaam.

Natuurlijk gaan we met z’n allen naar de drogist en halen vitamine pillen om onze schuld af te kopen, ons geweten is gerust gesteld…….. echter niets is minder waar, uitzonderingen daargelaten zijn de meeste producten zo behandeld dat ons lichaam niet eens in staat is deze op te nemen.

We kunnen zonder het zelf te weten ons lichaam zo enorm verwaarlozen, zelfs over een langere periode van meerdere jaren kunnen we nauwelijks merken dat we verkeerd bezig zijn. Maar dan komt de onvermijdelijke dag dat er klachten ontstaan. Voel me de laatste tijd zo moe, heb nergens zin in etc, etc. Toch maar eens naar de dokter, te hoge bloeddruk, cholesterolgehalte, als u zo doorgaat heeft u een verhoogt risico op diabetes en hart en vaatziekten. Dat is even schrikken!!! Ondanks deze waarschuwingen zijn velen dan nog niet wakker geschut en laten zich dan vaak weer afschepen met een pilletje of ander receptje, terwijl men nog steeds niet beseft dat de oplossing in de juiste voeding en leefstijl moet worden gezocht.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u een gezondheidsklacht, huidproblemen of overgewicht dan heeft dit in veel gevallen een oorzaak. Als mens hebben wij een hectisch bestaan en door veel invloeden kan ons lichaam uit balans geraken waardoor er bepaalde klachten kunnen gaan optreden. Veelal zoeken mensen de oplossing in symptoombestrijding, de oorzaak wordt echter niet aangepakt en de klacht blijft. Bij Vitale Di Vita is het mogelijk om via de gezondheidscheck te achterhalen waar uw klacht of probleem vandaan komt.  Wij geloven in het zelfherstellend vermogen van het lichaam om de balans weer te herstellen. Onze aanpak is er dan ook op gericht om een probleem zowel van binnen als ook van buitenaf op te lossen.

MENU