Ontzuren

De voeding die wij dagelijks consumeren is veelal bewerkt en ook zitten er ongewenste toevoegingen in. Hierdoor kampen steeds meer mensen met klachten als gevolg van zuurvormende voeding. Deze klachten kunnen zijn: Vermoeidheid, energiegebrek, spijsverteringsproblemen, maag en darmproblemen(slechte stoelgang). Zuurvormende voeding laat tevens uiterlijke sporen na zoals: vroegtijdige veroudering, huidproblemen en overgewicht. Verzuring kan op lange termijn zelfs ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en leiden tot allerlei welvaartziektes.

Hoe ontstaat verzuring?

Verzuring ontstaat vooral door straling, stress en verkeerde voeding. Door ons vaak jachtige leven wordt er regelmatig gekozen voor voeding uit blik, pakjes, potjes en kant-en-klaar maaltijden. Deze bevatten veel conserveringsmiddelen, emulgatoren en kleurstoffen en zijn hierdoor sterk verzurend, bovendien zit er nauwelijks voedingswaarde in. Tel daar bovenop de dagelijkse hoeveelheid suiker, snacks, vlees, koffie, zwarte thee, frisdrank en alcohol, wat niet in verhouding staat tot onze inname van groentes en fruit waardoor onze zuur-base verhouding ernstig wordt verstoord. Wanneer het lichaam de afvalstoffen niet meer goed kan afvoeren zullen deze eerst in het bindweefsel worden opgeslagen. Wanneer dit bindweefsel verzadigd is zullen vetweefsel, botten en organen volgen. Om deze reden is het van groot belang wat je eet en wat voor stoffen je binnen krijgt om verzuring te voorkomen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Regelmatig ontzuren is voor iedereen aan te bevelen echter het zou beter zijn om permanent de juiste zuur-base vehouding te hebben waardoor ontzuren niet meer nodig is.Bij Vitale Di Vita is het  mogelijk om u te laten testen middels de gezondheidscheck. Met deze test kunnen we zien in welke mate u verzuurd bent en wat de achterliggende oorzaak hiervan is. Aan de hand van de testuitslagen kunnen we uw voeding en levensstijl analyseren en een persoonlijk en passend advies uitbrengen omtrent verbeterpunten.

MENU