Acne

Wat is acne? Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklier ontstoken is. Acne komt vooral voor tijdens de pubertijd maar acne kan ook op latere leeftijd ontstaan. Acne komt vooral voor op het gezicht, rug en borst. Onder invloed van hormonen (androgenen) wordt dan meer talg aangemaakt en de talgklieren worden vergroot. Een onderhuidse verstopping ontstaat dan door een toenemende huid verhoorning die de uitvoergang van de talgklier verstopt. Vervolgens worden de vetten uit het talg door bacteriën omgezet in vrije vetzuren. Wanneer de talgklier overvol raakt, scheurt de talgklier open en komen de irriterende vetzuren in het omringende weefsel. Hierdoor ontstaat er een ontsteking. Gevolg hiervan is dat er een papel (rode verhevenheid) of een pustel (kopje met pus) kan ontstaan. In andere gevallen kunnen er pijnlijke onderhuidse knobbeltjes of cysten (met talg gevulde holten) ontstaan.

Acne behandeling

Er bestaat geen standaard acne behandeling. Een acne behandeling vereist maatwerk omdat van te voren niet vaststaat hoe iemand op een behandeling zal reageren. Acne is geen aandoening die snel geneest. Het is bij een acne behandeling belangrijk dat de acne rustig wordt en rustig blijft totdat er uiteindelijk genezing optreedt. Zelfs de lichtere vormen van acne hebben vaak langdurige aandacht nodig.

Er zijn diverse producten en methoden voor acne behandeling. Hier een overzicht:

Dieptereiniging

Dieptereiniging is een intensieve acne behandeling waarbij de huid grondig gereinigd wordt en comedonen en pustels verwijderd worden. Deze acne behandeling is afhankelijk van de soort acne en het eventueel gebruik van medicatie.

Derma Peeling

acne voor

acne voor

acne na

acne na

Bij deze Peelings zijn er diverse mogelijkheden afhankelijk van de aard van de acne. Een ernstigere of aktieve acne vereist een andere manier van aanpak dan een lichtere vorm. Wij stellen dan ook een behandeling samen die afgestemd is op uw persoonlijke situatie. Bij deze acne behandelingen losse de zuren de tussencelstof van de hoornlaag op, hierdoor ontstaat er een versnelde afschilfering van de huid. Tevens hebben deze peelings een gunstig effect op littekenvorming. Na afloop kunnen de comedonen en pustels op een steriele manier verwijderd worden.

 

 Microdermabrasie

Microdermabrasie is een aanvulling op de acne behandeling. Hierbij wordt de huid intensief afgeslepen door middel van minuscule aluminiumoxide kristallen. De huid wordt door deze behandeling dunner waardoor de talgklieren minder kans krijgen om weer te gaan verstoppen en ontsteken. Ook na de  behandeling kunnen met microdermabrasie eventueel aanwezige littekens verminderd worden.

Orthomoleculaire voedingssupplementen

Voor het allerbeste resultaat zal er ook van binnenuit gewerkt moeten worden. Elke huidaandoening die niet is ontstaan door invloeden van buitenaf is veroorzaakt door verstoringen van binnenuit. Met behulp van de orthomoleculaire voedingssupplementen van Functionalab kunnen inwendige verstoringen weer in balans worden gebracht om de verhoogde talgklierproductie te reduceren. Supplementen zijn dus een mooie aanvulling op een behandeling.

Voeding en intoleranties

Voeding kan van invloed zijn bij acne. Zo kunt u ongemerkt allergisch of een intolerantie hebben voor bepaalde stoffen. Samen met u zullen wij kijken of er in uw voedingspatroon aanwijsbare redenen zijn die van negatieve invloed kunnen zijn op acne. Ook hebben wij de mogelijkheid via een gezondheidscheck de mogelijke oorzaken van acne te achterhalen.

Cosmetica

Een van de oorzaken die acne kan verergeren is het verkeerde gebruik van crèmes,serums en make up. Naast het goed reinigen van de huid is het bij het gebruik van crèmes en serums zeer belangrijk dat deze niet vet zijn omdat vet de eigenschap heeft om verontreiniging aan zich te binden waardoor er weer ontstekingen kunnen ontstaan. Ook is het belangrijk dat de crèmes en serums actieve ingrediënten bezitten die de poriën reinigen en ontstekingsremmend werken. Binnen onze cosmeticalijn van Ikari kan na een huidscan een zorgvuldig advies worden gegeven over het juiste gebruik van deze producten. Naar het gebruik van make up en foundations zal ook zeer zorgvuldig moeten worden gekeken. Wij werken met het merk Lycogel welke als enige 100% zuurstofdoorlatend is en ook nog een huidverbeterende functie heeft.

 

MENU