Wat zijn bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes en vallen in de categorie goedaardige huidtumoren. Het is een concentratie van kleine oppervlakkige bloedvaatjes die meestal op het bovenlichaam voorkomen. Ze zijn volkomen onschuldig maar kunnen cosmetisch als zeer storend worden ervaren.

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

bloedblaasjes

bloedblaasjes

Bloedblaasjes ontstaan  meestal vanaf het 30e levensjaar maar vaker nog op latere leeftijd. Veel mensen hebben of krijgen er last van als gevolg van druk of beknelling van de huid. Overmatig zonlicht kan ook een mogelijke oorzaak zijn om het aantal te laten toenemen. Ook zou genetische aanleg een mogelijke oorzaak kunnen zijn.

Hoe kunt u bloedblaasjes laten behandelen?

Bloedblaasjes kunnen betrekkelijk eenvoudig worden behandeld en verwijderd met behulp van elektrocoagulatie. Door een minuscuul dun naaldje wordt door middel van een klein stroomimpulsje het blaasje gestold.  Meestal is afhankelijk van de grote  èèn behandeling voldoende. De behandeling is niet pijnlijk maar wordt meer als tintelend ervaren. Na de behandeling zal zich een korstje vormen die er na 5 à 6 dagen vanzelf afvalt.

MENU