Cellulite

De afgelopen jaren hebben steeds meer vrouwen last van cellulite gekregen. Maar liefst negentig procent van de westerse vrouwen heeft er in min of meerdere mate last van. De reden van deze explosieve stijging is te wijten aan de almaar slechter wordende leefgewoonten. Ongezonde voeding, de anticonceptiepil, medicijngebruik en gebrek aan beweging zijn onder andere debet aan de alom gehate sinaasappelhuid.

De aandoening

Cellulite komt voornamelijk voor op benen, billen en heupen. Het is te herkennen aan een huid met afwisselend putjes en bultjes al dan niet samengaand met pijnlijke plekken. Cellulite wordt grotendeels veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Vooral een verstoring van de doorbloeding en het lymfesysteem ligt ten grondslag aan de overmatige ophopingen. Als de ophopingen lange tijd aanwezig zijn, raken deze verhard. Hierdoor worden het vocht, vet en de afvalstoffen ingesloten en vindt er geen goede afvoer meer plaats. Doordat de ophopingen onregelmatig zijn, duwen ze de huid naar buiten met als gevolg putjes en bultjes.

Kenmerken

Cellulite gaat bijna nooit vanzelf weg. Goede voeding en beweging kunnen helpen maar meestal is er meer voor nodig. Een succesvolle aanpak vraagt om uitwendige behandelingen, ontgiftigings kuren en andere aspecten die je gezondheid bevorderen en helpen cellulite doeltreffend en langdurig aan te pakken. Niet alleen je levensstijl is verantwoordelijk voor cellulite. Ook je huidstructuur, aanleg voor spieren en figuurvorm zijn van belang. Het ene type vrouw is gevoeliger voor cellulite dan het andere. Zo zullen vrouwen met in verhouding smalle schouders en brede heupen, ook wel peervormig figuur genoemd, meer kans op cellulite hebben. Voor sommigen is die kans zelfs zo groot dat indien zij cellulite willen verkomen, zij hier langdurig veel energie in moeten steken. Beweging en oefeningen zullen gecombineerd moeten worden met gezonde voeding, uitwendige behandelingen en andere maatregelen die de gezondheid bevorderen.

Aanleg voor cellulite

Moet je dik zijn om last van cellulite te hebben?
Nee, zeker niet. Ook slanke vrouwen kunnen cellulite hebben. Het wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Vooral onze levensstijl heeft ertoe bijgedragen dat steeds meer vrouwen er last van hebben. Cellulite heeft vooral met vrouwelijke hormonen te maken. De vrouwelijke hormonen zijn verantwoordelijk voor het oprekken van de huid, het vasthouden van vocht en voor de vetopslag. Allemaal factoren die van invloed zijn op cellulite. Vrouwelijke hormonen kunnen gemakkelijk van slag raken, waardoor bovenstaande processen niet goed verlopen.

Van cellulite afkomen

Je kunt zeker van cellulite afkomen. Bij Vitale Di Vita werken we met de Acoustic Wave Therapy een zeer effectieve behandelmethode op basis van akoestische golven. Een toenemend aantal vrouwen kiest voor deze innovatieve behandelmethode. Daarnaast is het mogelijk om via een gezondheidscheck te analyseren welke zaken negatieve invloed uitoefenen op het cellulite probleem. Met de uitkomsten kunnen we zeer gericht te werk gaan om cellulite effectief te bestrijden.

 

MENU