Couperose

Men spreekt van couperose (of spinadertjes) wanneer er in het gezicht, meestal op de wangen en de neus, verwijde adertjes te zien zijn. Hierdoor kleurt de huid rood op. Couperose komt vaak voor en is volkomen onschuldig. Mensen die last hebben van couperose ervaren het echter als onaangenaam en storend. Het geeft vaak klachten bij (sterk) wisselende temperaturen, waardoor het gezicht rood aanloopt. Couperose komt vaak voor bij mensen die veel buiten werken. Ook is er een erfelijke aanleg aanwezig, hetgeen te maken heeft met de sterkte of zwakte van de vaatwand. Tegenwoordig is couperose goed te behandelen.

Het couperose consult

Tijdens een vrijblijvend consult vraagt de huidspecialist naar uw medische achtergrond, uw gezondheid en/of uw medicijngebruik. Zij zal vakkundig een indicatiestelling doen. Ook vraagt zij naar uw wensen en verwachtingen en zal zij vertellen of dit verwachtingspatroon reëel is. Naast een prijsopgave ontvangt u ook aanvullende informatie over de couperose behandeling.

 De techniek bij couperose behandeling

Couperose behandelen wij met diathermie. Diathermie is het toedienen van wisselstroom die geleid wordt door een minuscuul dun naaldje. Het naaldje wordt in de huid gebracht op het te behandelende gebied. Op deze manier is het mogelijk om couperose en spidernaevi  eenvoudig  te behandelen. Er kan zich na de behandeling een klein korstje vormen echter na +/- 5 dagen zal deze verdwijnen. De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren.

De couperose behandeling

Zodra u in de behandelkamer plaats neemt start de specialist met de behandeling. Een couperose behandeling vindt plaats zonder verdoving. De meeste cliënten ervaren de behandeling slechts als kleine prikjes in de huid. Sommige plaatsen zijn echter gevoeliger dan andere. Van de neustip en de bovenlip is bekend dat dit zeer gevoelige plekken zijn voor een couperose behandeling. Toch wordt de behandeling erg goed verdragen ook wanneer er grotere gebieden in één keer behandeld worden. De opperhuid kan eventueel tijdens en na de behandeling gekoeld worden met behulp van ice packs. De behandelduur is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld wordt.

Het resultaat van de couperose behandeling

Het resultaat van de couperose behandeling is na de behandeling zichtbaar en blijvend. De gesprongen adertjes kunnen uiteraard wel op andere, niet behandelde, plaatsen terugkomen.

 

MENU