Wat is huidirritatie?

Bij Huidirritatie is je huid door een bepaalde stof of je omgevingsfactor geïrriteerd geraakt. Hierbij kan het gaan om een allergische reactie  of inwerking van een irriterende stof op je huid. Ook omgevingsfactoren zoals warmte of koude kunnen je huid irriteren. Ook allergieën van binnenuit of buitenaf kunnen een oorzaak zijn.  Soms lopen mensen al jaren rond zonder te weten wat de oorzaak is, waardoor er ook geen effectieve behandeling kan plaatsvinden.

Wat zijn de oorzaken van huidirritatie?

Er kunnen diverse oorzaken zijn die een geïrriteerde huid opleveren. Het kan gaan om warmte of koude irritatie maar ook een allergische reactie zijn op een bepaalde stof of voedingsmiddel. Ook een verminderde weerstand, stress en emoties kunnen een reactie teweeg brengen van de huid.

Hoe kunt u uw huid laten behandelen?

Allereerst is het belangrijk om uw huid te analyseren door middel van een huidscan zodat we kunnen vaststellen om wat voor soort irritatie het gaat, maar ook om te zien hoe ernstig het probleem is. Wanneer na de huidscan de oorzaak niet is vast te stellen dan is het mogelijk deze te achterhalen door middel van de gezondheidscheck. Hierbij kunnen we in combinatie met de testresultaten, een voedingsanalyse en een intakegesprek uw huidprobleem in kaart brengen en zo heel gericht een behandelplan opstellen.

Mogelijke behandel/product tips:

 

MENU