Striae

Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan als iemand snel in omvang toeneemt. Door de snelle groei van het spierweefsel wordt het vel uitgerekt, waardoor striae kan ontstaan. Het onderhuids bindweefsel wordt door te grote spanning verscheurd. De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaamsas. Striae is onschuldig maar wordt door de meeste mensen als ontsierend ervaren

Behandelmethodes

Bij behandeling van striae maken we onderscheid in harde en zachte striae. Harde striae kan je aanmerken als hard littekenweefsel en is daardoor goed te behandelen. Bij zachte striae is de opperhuid als het ware gescheurd en bevindt zich onder de opperhuid een lege ruimte. Deze vorm van striae is moeilijker te behandelen daar er blijvende schade is ontstaan, wel is het mogelijk om de striemen door behandeling minder zichtbaar te laten worden. Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Zachte striae is vaak een kuiltje. Er licht een rimpelig dun huidje over. Het lijkt alsof de opperhuid is gescheurd en dat hieronder een kleine kloof bevindt. Harde striae komt vaak voor op heupen, buik en de benen. Zachte striae zie je vaak in de zij, en op de borsten. Het behandelen van littekenweefsel en harde striae kan alleen in kuurverband en is sterk afhankelijk van de ernst van het probleem.

Chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste huidcellen verwijdert (verdampt). Op die manier wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd. Er zijn verschillende soorten chemische peelings met verschillend toepassingsmogelijkheden. Het effect van een chemische peeling wordt pas geleidelijk zichtbaar. De resultaten zijn uitstekend indien u last hebt van slechts enkele lijnen. Deze behandeling is met name bedoelt voor mensen met jonge oppervlakkige striae.

Mesotherapie

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een zeer effectieve behandelmethode tegen striae. Door de behandeling worden weer nieuwe bloedvaatjes gecreëerd en zal  er ook  weer pigment worden aangemaakt. De huid zal zich herstellen en ook weer de oorspronkelijke kleur aannemen. Bij mesotherapie kan er in de huid hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren, antioxidanten en nucleïnezuren ingebracht worden. Daardoor zal de gezondheid van de huid en de celvernieuwing verbeterd worden. In onderstaande foto’s ziet u het resultaat van een van onze cliënten na 4 behandelingen met mesotherapie.

Resultaten van mesotherapie?

Mesotherapie zorgt ervoor dat de huid opnieuw optimaal functioneert en gevoed is. Daardoor zal de stevigheid van de huid danig toenemen en zullen striemen  vervagen. Deze behandeling is ook prima te combineren met een chemische peeling of met microdermabrasie.

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Bij micrdermabrasie wordt de opperhuid via microkristallen beetje bij beetje afgeslepen. Microdermabrasie is sterker dan een gewone peeling, maar minder krachtig dan een chemische peeling. In feite is microdermabrasie een lichte vorm van skin resurfacing. Dat wil zeggen dat het bovenste gedeelte van de huidlaag wordt afgenomen en vernieuwd. Striemen vinden echter hun oorsprong in de onderliggende huidlagen en deze blijven door de cosmetische behandelingen onaangeroerd. Veel mensen denken dat u met microdermabrasie telkens een laag van de huid wegneemt totdat u aan de onderste huidlaag zit en dan geen striemen meer hebt. Indien dit zo zou zijn, zou u binnen de kortste keren op het rauwe vlees van de spieren zitten en dat kan dus niet. Microdermabrasie is de populairste behandeling tegen striemen, maar ook de minst efficiënte. Striemen zullen met microdermabrasie niet verdwijnen. Wel gaan de lijnen lichtjes vervagen en zal de structuur van de huid zachter en gezonder worden. Aan microdermabrasie zijn geen nadelen verbonden. De behandeling is pijnloos en er is dus ook geen narcose of verdoving nodig

MENU