Wat zijn de kenmerken van een gevoelige huid?

De kenmerken van een gevoelige huid zijn vaak roodheid,schraalheid,irritatie,branderig en jeukend gevoel. Deze huid is sneller gevoeliger voor prikkels dan normaal. Huidverzorgingsproducten worden vaak slecht verdragen zeker die met geparfumeerde toevoegingen. In de wintermaanden neemt de gevoeligheid door de weersomstandigheden nog eens extra toe. Zonlicht, alcohol, stress en verkeerde voeding kan bij dit huidtype extra irritatie opleveren.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan mede een gevolg zijn door erfelijke factoren. Steeds meer zien we echter dat de normale huid onder invloed van ons milieu, verkeerd cosmeticagebruik, medicijnen, hormonen en een verkeerde levensstijl zich ontwikkeld richting een gevoelig huidtype. Gelukkig is het in de  meeste gevallen mogelijk door simpele aanpassingen en het volgen van de juiste adviezen weer terug te keren naar een normaal huidtype.

Hoe kunt u uw huid laten behandelen?

Allereerst is het belangrijk om uw huid te laten analyseren door middel van een huidscan en/of de mogelijke oorzaak te achterhalen met een gezondheidscheck. Hierbij kunnen we in combinatie met een intakegesprek uw huidprobleem in kaart brengen en zo heel gericht een behandelplan opstellen.

Mogelijke behandel/product tips:

 

MENU