Investeren in je gezondheid loont

Veel mensen investeren hun geld in allerlei zaken, zoals verzekeringen, huizen of beleggen hun geld in aandelen. Allemaal zaken waar men van denkt hier ooit rendement uit te halen. In hoeverre hoort gezondheid ook in dit rijtje thuis en hoeveel levert dit nu op?

Wat levert investeren in je gezondheid nu op?

In de toekomst verwacht men dat de gezondheidszorg onbetaalbaar zal worden mede door de stijging van het aantal ouderen. Het eigen risico zal stijgen en bepaalde zaken zullen zelfs helemaal uit eigen zak moeten worden betaalt. Ook weten we nu al dat een ieder zal moeten doorwerken tot zijn 67e levensjaar en wie weet wordt dit in de toekomst nog langer. Hoe langer je tot op hogere leeftijd dus gezond kunt blijven functioneren des te langer je kunt blijven doorwerken en des te minder je gebruik hoeft te maken van de gezondheidszorg. Los van alle financiële zaken levert investeren in je gezondheid een hoop levensvreugde op. Van mensen die gezond leven is bekent dat zij veel energieker zijn en beter om kunnen gaan met stress simpelweg doordat hun lichaam maar ook hun geest beter in balans is ten opzichte van mensen die niet met hun gezondheid bezig zijn. Door dus te investeren in goede volwaardige voeding, regelmatig te bewegen en je geestelijke belasting te beperken tot aanvaardbare proporties kun je het als mens veel langer volhouden.

De feiten!

Steeds meer mensen kampen met overgewicht en als gevolg hiervan hebben steeds meer mensen al op jongere leeftijd last van diabetes, hart en vaatziekten, huidklachten, vermoeidheid etc. We zien zelfs bij kinderen al een negatieve trend ontstaan naar zwaarlijvigheid. De gevolgen hiervan zijn desastreus en dat zouden we onszelf niet moeten en willen aandoen. Het is echter ook een feit dat mensen in een bepaald patroon leven en vaak niet weten hoe ze dit moeten omgooien. In deze gevallen is het zinvol om contact op te nemen met een anti-aging specialist of lifestylecoach.

Begin op tijd

Vaak komen mensen pas in actie als er al klachten zijn, maar het is natuurlijk veel beter om dit preventief voor te zijn. Door te investeren in je gezondheid in de vorm van kennis over voeding en regelmatig te bewegen komen de meeste mensen al een heel eind. Wanneer je weet wat gezond voor je is en welke voedselcombinaties het meest effectief zijn voor je lichaam dan zal je zien dat na verloop van tijd je meer energie zult krijgen, met als gevolg dat je ook meer zin krijgt om te bewegen.

Investeren in je gezondheid is investeren in jezelf

Bij Vitale Di Vita zijn we gespecialiseerd in gewichtsbeheersing en kennis over gezonde voeding. Wij doen niet aan diëten maar gaan u leren dat door een gezond voedingspatroon u altijd blijvend uw ideale gewicht kunt krijgen maar ook vast kunt houden. Tevens krijgt u daadwerkelijke inhoudelijke kennis mee waardoor u beter gaat begrijpen hoe uw lichaam reageert op bepaalde voeding. Investeren in je gezondheid is dus investeren in jezelf en daar heb je de rest van je leven voordeel van.

Terug
MENU