Fractional needling

Veel mensen die zichtbare littekens hebben of harde striae zouden hier graag iets aan willen laten doen, bij Vitale Di Vita werken we met de fractional needling techniek. Deze techniek maakt gebruik van het eigen herstel mechanisme van de huid en geeft verbluffend mooie resultaten, tevens kunnen we met deze techniek serums inbrengen om het herstel te optimaliseren.

Littekenweefsel wordt vaak gekenmerkt door geringe doorbloeding, weinig pigmentatie en stug weefsel. De eigenschappen van typisch littekenweefsel nemen we vaak waar als een lichte vlek met een duidelijke glans. Meestal zijn niet alleen de capillaire haarvaten weg maar zijn ook de poriën gedeeltelijk verdwenen. Het meest effectief is de fractional needling techniek op een slecht doorbloede weefselstructuur. De minuscule kleine fractional naalden stimuleren sterk de doorbloeding. Vaak lopen de kleine openingen meteen vol met bloed. Het bloed zorgt ervoor dat tijdens het nieuwe genezingsproces allerlei essentiële huid- structuren worden hersteld, zoals haarvaten en poriën. De opperhuid zal ook weer naar behoren beginnen te functioneren en door de aanmaak van nieuw pigment komt ook de huidskleur weer terug.

Striae effectief behandelen met fractional needling

Bij behandeling van striae maken we onderscheid in harde en zachte striae. Harde striae kan je aanmerken als hard littekenweefsel en is daardoor goed te behandelen. Bij zachte striae is de opperhuid als het ware gescheurd en bevindt zich onder de opperhuid een lege ruimte. Deze vorm van striae is moeilijk te behandelen. Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Zachte striae is vaak een kuiltje. Er licht een rimpelig dun huidje over. Het lijkt alsof de opperhuid is gescheurd en dat hieronder een kleine kloof bevindt. Harde striae komt vaak voor op heupen, buik en de benen. Zachte striae zie je vaak in de zij, en op de borsten. Het behandelen van littekenweefsel en harde striae met de fractional needling techniek kan alleen in kuurverband en is sterk afhankelijk van de ernst van het probleem.

MENU