Vis wel of niet gezond?

Vis wel of niet gezond?

Vis wel of niet gezond Welke vis kun je het beste eten als je je vetverbranding wilt activeren? Denk jij ook dat sushi, gerookte zalm en gestoomde makreel goede keuzes zijn als je buikvet wilt verbranden? Het zijn nou net de verkeerde keuzes en ik leg je uit waarom. Ook geef ik je tips welke soorten je het beste kunt eten. Ik kom ook mensen tegen die juist helemaal geen vis eten, omdat ze het niet lusten of uit principe. Hoe zit dat nou precies? Kun je zonder vis? Als je vis eet, welke soorten kun je dan het beste eten en welke niet? Waarom adviseer ik vis te eten?          Het...

Lees Meer

light frisdrank beter dan gewone frisdrank?

light frisdrank beter dan gewone frisdrank?

Recent werd er gedebatteerd op de Vrije Universiteit over wat beter is: suikerhoudende dranken, dranken met zoetstoffen of water. Onderzoek wijst uit dat dranken met suiker dikmakers zijn. Light frisdrank bevat geen calorieën en is dus een ideale dorstlesser. Of toch niet? Over de zoetstoffen die in de light frisdranken zitten, is al veel geschreven. Er is maatschappelijke onrust over de veiligheid daarvan, maar de Europese Unie concludeerde onlangs op basis van wetenschappelijk onderzoek dat de light zoetstoffen geen gevaar vormen voor de consument. Echter door het gebruik van light...

Lees Meer

Veel populaire cosmetica bevatten nanodeeltjes

Veel populaire cosmetica bevatten nanodeeltjes

22 juli 2011 – Acht van vijftien veelgebruikte cosmeticaproducten bevatten nanodeeltjes. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksinstituut RIKILT (Universiteit Wageningen), in opdracht van Natuur & Milieu. ‘Zo lang er nog geen duidelijkheid is over de veiligheid van nanodeeltjes, adviseren wij consumenten om geen cosmetica met nanodeeltjes te gebruiken op beschadigde huid, bijvoorbeeld na zonverbranding’, zegt Sijas Akkerman van Natuur & Milieu. ‘Daarin volgen we het advies van het Franse overheidsinstituut AFSAPPS.’  Natuur & Milieu wil dat...

Lees Meer

Diepvriesgroenten net zo gezond als vers

Diepvriesgroenten net zo gezond als vers

Verse groenten worden blootgesteld aan een heleboel omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat  de kwaliteit en de nutritionele waarde veranderen. Zowel hoe lang ze bewaard worden als de temperatuur van bewaring kunnen de voedingswaarde van verse groenten behoorlijk beïnvloeden. In de supermarkt kan je ‘verse’ groenten vinden die gemiddeld toch al een aantal dagen tot een week in de stock hebben gelegen, en die dus ook al een deel van hun vitamines verloren hebben. Denken we aan fruit en groenten die van ver moeten komen, bananen bijvoorbeeld, dan is deze termijn nog veel langer....

Lees Meer

Pas op met huidproducten die methylisothiazolinon bevatten

Pas op met huidproducten die methylisothiazolinon bevatten

Steeds meer mensen blijken allergisch te zijn voor methylisothiazolinon, een stof die aan huidproducten wordt toegevoegd als conserveermiddel. Bij een op de tien mensen die naar een huidspecialist  gaan vanwege eczeem of een huidallergie wordt het probleem veroorzaakt door dit conserveermiddel. Dat blijkt uit onderzoek van St. John’s Institute of Dermatology in Londen. Vergelijkbare onderzoeken uit Denemarken en Australië komen tot dezelfde conclusie. Methylisothiazolinon werd in 2005 goedgekeurd door de EU, waarna het steeds vaker is gebruikt bij de productie van zonneproducten,...

Lees Meer

Vitamine D tekort door kwakkelzomers

Vitamine D tekort door kwakkelzomers

Als we dit kwakkelweer houden dan zullen straks weer veel mensen met een vitamine D tekort rondlopen ben ik bang. Een zonnebank is geen optie, door de overheid is het UVB licht in de lampen flink afgenomen waardoor je nog wel pigment aanmaakt (UVA licht) maar dan nog minder D aan zult maken in de spaarzame zon omdat een donkere huid aanmaak van D vermindert. Verder zijn cholesterolremmers en cholesterolverlagende boters een drama, ze verminderen bijvoorbeeld de opname van D uit voeding in de darmen. En besef goed dat cholesterol niet alleen de bouwsteen is van vitamine D (eigenlijk een...

Lees Meer
MENU