Pas op met gezondheidslogo`s

Hoe zit dat nou precies met deze gezondheidslogo`s

Het vinkje, het klavertje vier, het kies bewust, en ga zo maar door logo. Veel van deze en andere logo`s moeten ons doen geloven dat u een gezonde en verantwoorde aankoop doet. Maar is dit ook wel zo? Er wordt momenteel enorm veel reclame voor gemaakt in diverse bladen, tv en andere media. zie hieronder bijvoorbeeld de commercial over het blauwe en groene vinkje.

In deze commercial wordt weer over de inmiddels al lang achterhaalde schijf van 5 gesproken. Tevens moet het u doen geloven dat een groen vinkje gezond is. En als een product geen vinkje heeft wat dan? Om nu niet te ver in details te treden moet u weten dat fabrikanten moeten betalen om van het vinkje gebruik te maken en niet te weinig ook. Het is dus alleen maar te betalen door de grote fabrikanten. En dus bepalen zij uiteindelijk weer wat er voor u wel of niet gezond is. Zo worden er uit diverse producten suiker gehaald en vervangen door zoetstoffen( OF DAT GEZOND IS?) om zodoende aan de eisen van het groene vinkje te voldoen.

Wie of wat kan ik nog wel vertrouwen dan?

Uw gezonde verstand zou ik zeggen. Laat u niet meeslepen door vinkjes en klavertjes vier, maar verdiep u in de kennis van voeding en lees bij het kopen van uw levensmiddelen goed het etiket. U zult zien dat u met enige kennis van voeding u prima zelf een verantwoorde keuze kunt maken.

 

Terug
MENU